Download
De fotoboek software is momenteel alleen beschikbaar voor Windows, u kunt hieronder de software downloaden of deze melding sluiten.
Naar verwachting zal de cross platform distributie rond oktober beschikbaar zijn, excuses voor het eventuele ongemak.

Activeringscode:
VLDK-JSQZ-C8RR-GFNW
Download software
Menu


Digitale pasfoto

makkelijk-veilig-en-snel-online-uw-rijbewijs-verlegen.jpg
Digitale pasfoto

Sinds kort is het mogelijk om je rijbewijs digitaal te verlengen. Hier komen een aantal voordelen bij kijken. Zo is het rijbewijs een stuk sneller klaar wanneer u deze digitaal aanvraagt. Binnen twee werkdagen kunt u het aangevraagde rijbewijs al ophalen. Daarnaast hoeft u niet langs bij het gemeentehuis voor de aanvraag. U kunt de verlenging van uw rijbewijs dus aanvragen wanneer u uitkomt. 

Om het rijbewijs digitaal te verlengen, moet de pasfoto gemaakt zijn door een RDW erkende pasfotomaker. Fotowinkel Aalsmeer is in het bezit van de RDW-erkenning. Dit betekent dat u bij ons terecht kunt om digitale pasfoto’s te maken voor onder andere de verlenging van uw rijbewijs. 

Wilt u graag een digitale pasfoto laten maken? Kom dan langs in onze winkel, wij helpen u graag. 

Hoe werkt de digitale pasfoto?

Een digitale pasfoto laten maken is vrij eenvoudig. Om de pasfoto te laten maken, moet u naar een RDW erkende pasfotomaker. De fotograaf maakt van u een pasfoto en stuurt deze samen met uw handtekening beveiligd en digitaal via de Pasfoto Organisatie Software naar het RDW toe. Binnen een paar minuten ontvangt u van het RDW een e-mail. Hierin staat of de pasfoto is goedgekeurd en u deze kunt gebruiken.

Heeft u nog vragen over de digitale pasfoto's? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag. 

Hoe werkt het digitaal verlengen van het rijbewijs?

Om uw rijbewijs digitaal te verlengen, komen er nog een aantal extra stappen bij bovengenoemde beschrijving. Allereerst is het belangrijk dat u uw huidige rijbewijs meeneemt naar de pasfotograaf.

Nadat u de e-mail van het RDW heeft ontvangen, moet u een identiteitscontrole uitvoeren met uw mobiele telefoon. Hier heeft u de DigiD-app op uw telefoon voor nodig. Heeft u deze nog niet? Download deze dan eerst. Voor de ID-check heeft u één van de volgende geldige Nederlandse identiteitsbewijzen nodig:

·       Paspoort

·       Identiteitskaart

·       Rijbewijs

Na de eenmalige identiteitscontrole kunt u uw rijbewijs online verlengen. Dit kunt u via uw computer of mobiele telefoon doen. Het digitaal verlengen kan via de dienst Rijbewijs online verlengen. Via IDEAL betaalt u uw rijbewijsaanvraag en vervolgens kunt u aangeven waar u het rijbewijs wilt afhalen. U kunt uw aangevraagde rijbewijs binnen twee werkdagen ophalen op de door u aangegeven locatie.

 flyer-online-rijbewijs-verlengen.jpg

 

Waar kunnen digitale pasfoto’s nog meer voor gebruikt worden?

Een digitale pasfoto kunt u voor meer doeleinden gebruiken dan alleen de digitale verlenging van het rijbewijs. U kunt de digitale pasfoto gebruiken voor:

·      De kwalificatiekaart

·      Toegangsverleningspassen / seizoenskaarten, etc.

De kwalificatiekaart

De kwalificatiekaart is een bewijs dat een beroepschauffeur (bus of vrachtwagen) vakbekwaam is. In de volksmond ook wel bekend als code 95. Voor personen die in Nederland wonen en werken wordt deze code 95 op het Nederlandse rijbewijs bijgeschreven. Echter is er ook een groep chauffeurs die in Nederland werken, maar niet wonen. Bijvoorbeeld een Duitse chauffeur. Deze chauffeurs hebben een kwalificatiekaart nodig.

Voor het afgeven van de kwalificatiekaart moet er een digitale pasfoto worden gemaakt. Daarbij moet een handtekening worden geplaatst bij de foto. Met de digitale pasfoto en handtekening kan de chauffeur bij het RDW de kwalificatiekaart aanvragen.

Toegangsverleningspassen / seizoenskaarten, etc

Voor bepaalde toegangsverleningspassen/seizoenskaarten is een digitale pasfoto nodig om een pas aan te vragen. Deze digitale pasfoto kunt u laten maken door een RDW erkende pasfotomaker. 

Wilt u graag een digitale pasfoto laten maken? Kom dan langs bij ons in de winkel, wij helpen u graag.
Nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.